}
catalunya espanya inglaterra

El MatarranyaCàmping Restaurant Ebre Mequinensa Fayó Terra Alta PortMassaluca

Panoramica Zona Matarraña

La desembocadura del Matarranya al riu Ebre, és actualment la regió navegable més gran de la Terra Alta, a tan sols 8 Km de La Pobla de Massaluca, una petita població rural, a més d'un dels paratges naturals més importants de la comarca. És el lloc ideal per a desconnectar i aproximar-se a la natura, gaudint d’uns dies de pesca, realitzant rutes amb caiac amb els amics i la família o gaudint d’un bany entre altres moltes activitats. A l’apartat Com arribar trobaràs un mapa de la situació.

Càmping Port MassalucaCàmping Restaurant PortMassaluca Terra Alta alojamiento turismo rural camping matarranya

El lloc d'entrega del material es el recinte del càmping, molt a prop del riu. Davant la impressionant penya de Bugarreits els campistes poden gaudir d'unes increïbles i relaxants vistes, servei de bar i restaurant, fonts, dutxes, lavabos, fregadors, port esportiu i zones de bany, jocs i passeig. A mes a mes, les opcions per passar la nit son múltiples, des de una parcela d' acampada o caravana fins 3 models diferents de bungalows. Tot connectat per carretera i tren. (veure Com arribar)

Camping Restaurante PortMassaluca Matarraña Camping PortMassaluca Matarraña Camping Restaurante PortMassaluca Matarraña Camping Restaurante PortMassaluca Matarraña Camping Restaurante PortMassaluca Terraza Camping Restaurante PortMassaluca Terraza

Restaurant PortMassalucaCàmping Restaurant Mequinensa Faió PortMassaluca Terra Alta camping matarranya

El Càmping te a més a més un dels millors restaurants de la regió on es poden degustar plats típics de la zona acompanyats per vins cultivats a la Terra Alta, molt a prop de Mequinensa i Faió. Algunes de les especialitats son la carn o verdura a la brasa i sobre tot les paelles.

Recinto del camping, Alquiler de kayaks Recinto del camping, Alquiler de kayaksRecinto del camping, Alquiler de kayaks

Paradís de la pesca Silur black bass perca carpa Mequinensa Fayó

La pesca del silur, la carpa, el black bass (perca) i el lluç de riu és un dels principals atractius de la zona. Mequinensa, la capital de la pesca, comparteix les mateixes aigües i espècies que es poden trobar a la desembocadura del Matarranya. Així mateix, és una de les millors zones per a la pesca esportiva del black bass, per la seva rocosa orografia. Per aquest motiu, volem proposar-vos una nova experiència, la pesca amb caiac (veure més informació), una nova modalitat de pesca basada amb el silenci i la comunió amb el medi ambient.

silur pescat al Matarranya Carpa pescada al MatarranyaBlack-bass pescat a MequinensaLluç de riu pescat a Mequinensa

Zona històrica, la batalla de l’Ebre guerra civil espanyola tinxeres

El 25 de Juny de 1938, l’exèrcit de l’Ebre del bàndol republicà va iniciar l’ofensiva contra el bàndol nacional, desencadenant-se una de les batalles més transcendentals de la Guerra Civil Espanyola. Tot i que el bàndol república va aconseguir, en un primer moment, avançar i controlar més de 200 km2 de terreny als voltants del riu Ebre (entre Mequinensa i Xerta), es van veure derrotats davant la contraofensiva disposada per les tropes Franquistes (llegir més sobre la batalla de l’Ebre).

Mapa de la batalla de l´Ebre Canó utilitzat a la Batalla de l´Ebre Soldats republicans a la batalla de l´Ebre Soldats nacionals a la batalla de l´Ebro

Moltes són les empremtes que ens va deixar aquesta emblemàtica batalla; trinxeres, armament oblidat, ponts destruïts... Passejant per alguns dels punts de més rellevància, ens trobem davant tota una lliçó d’història, ja que recórrer les tortuoses trinxeres ens mostra un altre punt de vista. La Punt del Duc, allí on el crescut Matarranya vessa les seves aigües al sempre impertorbable riu Ebre, trobem un dels punts estratègics més importants de la batalla, sense cap dubte, una visita obligatòria:

Punta del Duc, la batalla de l´Ebre Mapa de la ruta a la punta del Duc, batalla de l´Ebre Punta del Duc, la batalla de l´Ebre Trinxeras, Batalla de l´Ebre Trinxeres, Batalla de l´Ebro /bici-punta-duc-mini Punta del Duc,trinxeres Punta del Duc, Batalla de l´Ebre Punta del Duc, Batalla de l´Ebre Parking bicicletes, Batalla de l´Ebre Trinxeres, Batalla del Ebre

Per als que no varem sofrir la guerra s’ha convertit amb un símbol, per als que la van sofrir en un fantasma del passat. La boca del antic túnel ferroviari que travessa la Penya de Bugarreits suporta el pas dels anys amb una mirada inquietant. El pont que travessava el riu va ser enderrocat durant la batalla de l’Ebre, si ens aproximem encara es poden apreciar les marques de les bales:

Pont enderrocat a la batalla de l´EbreMarques de bales de la batalla de l´Ebreo Tunel Batalla de l´Ebre

També, podeu visitar el museu de la Guerra Civil de Faió, que a més a més, disposa d’un bloc. Us deixem un vídeo sobre la representació que es va fer l’estiu del 2008 en homenatge a la batalla de l’Ebre:

tronco-alquiler-kayak-ebro tronco-alquiler-kayak-ebro tronco-alquiler-kayak-ebro tronco-alquiler-kayak-ebro tronco-alquiler-kayak-ebro tronco-alquiler-kayak-ebro tronco-alquiler-kayak-ebro tronco-alquiler-kayak-ebro tronco-alquiler-kayak-ebro tronco-alquiler-kayak-ebro tronco-alquiler-kayak-ebro tronco-alquiler-kayak-ebro tronco-alquiler-kayak-ebro tronco-alquiler-kayak-ebro Calendario el-tiempo tronco-alquiler-kayak-ebro marco-alquiler-kayak-pesca tronco-alquiler-kayak-ebro